Fotoalbum

Dit album bevat een selectie van de foto’s van onze activiteiten

Op 25 september is tijdens de dienst stil gestaan bij het 25 jarig bestaan van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Westerkwartier. Na afloop was er een gezellig samenzijn met koffie en oranjekoek.

De drie voorgangers in de afgelopen 25 jaar v.l.n.r. Simone van der Laan, Alie Oudenaarden en Helene Westerik

Op 28 augustus 2022 heeft het jaarlijkse zomeruitje plaatsgevonden. We bleven dit jaar dicht bij huis. De dienst voorafgaand aan het uitje vindt dan ook plaats in de Romaanse Kerk in Marum. Helene Westerik gaat voor en heeft als thema voor de dienst gekozen: ‘de letter W’ . Met een overweging, zingen, luisteren naar muziek en puzzelafbeeldingen die ons aan het denken zetten.

Het is heerlijk weer zodat we buiten voor de kerkdeur van ons kopje koffie genieten. Maar we worden verwacht bij het Landbouw- en Streekmuseum ‘t Rieuw. Dit museum is gevestigd in voormalige  ‘boerderij Kimm’, gelegen op het mooie landgoed Coendersborch in Nuis.

Enkelen van onze leden hebben daar in de ontvangstruimte een overheerlijke lunch voorbereid. Helene kan de bijeenkomst niet bijwonen maar geeft ons een puzzel mee als wens voor deze middag. De oplossing: GEMEENSCHAPSZIN.

Na de lunch bekijken we de tentoonstellingen met archeologische vondsten en over hoe de boeren in het Westerkwartier in de wintermaanden buiten hun eigen bedrijf werkten in de bietencampagne. De vaste collectie van het museum bestaat uit een vele voorwerpen die tot de jaren zestig werden gebruikt in het boerenbedrijf, zowel in het bedrijfsgedeelte als in het huishouden. De voorwerpen roepen veel jeugdherinneringen op. De vrijwilligers van het museum besteden veel zorg aan een mooie presentatie van de voorwerpen. Ook worden er oude gereedschappen gerestaureerd.

We sluiten de middag af met een kopje thee buiten voor de schuur. In de rustige sfeer in en rond het museum was er veel gelegenheid de onderlinge contacten te versterken.